Makale Yazarak Para Kazanma – 5 Site Önerisi !

İnternetten Para Kazanma yollarından biri olarak daha önceden de anlatmış olduğum makale yazarak para kazanma yöntemi son yıllarda Freelance çalışma yöntemi olarak oldukça tercih edilmekte ve bu yöntem sayesinde iyi miktarlarda gelirler elde edilmektedir. Siz de makale yazarak para kazanmak istiyorum diyenlerden olabilirsiniz, bu makalem sayesinde aklınızda hiçbir soru işareti kalmayacak.
Günümüzde artık herkesin bir değil, birkaç internet sitesi olduğu bilinmektedir. Çoğu kişi internetten para kazanma yöntemlerini ek gelir olarak kullansa da, bundan yaşamını sürdüren insanların sayısı da oldukça fazladır. Hala bir internet sitesi sahibi değilseniz, İnternet Sitesi Nasıl Açılır? adlı makalemi inceleyebilirsiniz.
Makale Yazarak Para Kazanma konumuza dönecek olursak, bu işlemleri hayata geçirebileceğiniz belli başlı alanlar mevcut, şimdi bunlara göz atalım.
- 1) Editörlük Yapmak
- 2) Hazırladığınız Makaleleri Satmak
- 3) İsteğe Göre Makale Yazmak
1) Editörlük Yaparak Para Kazanma
İlk başlığımız altında, Editörlük Yaparak Nasıl Para Kazanılır? sorusu yer alıyor. Belirleyeceğiniz kategoriler doğrultusunda, örnek makalelerinizi çalışmak istediğiniz şirketlere veya internet sayfalarına yollayabilirsiniz. Bu da bir nevi sizin CV’niz olacaktır. (CV Nasıl Hazırlanılır?)
Bu konuda dikkat etmeniz gereken, akıcı, yazım kurallarına uygun, güzel görseller ile süslenmiş şekilde okunmaya elverişli yazılar yazmak olacaktır. Bu sayede okurlarınız, sıkılmadan makalelerinizde aradıklarını bulacaktır.
2) Makale Satarak Para Kazanma
Makale Satarak Para Kazanma yönteminde kilit nokta editörlük başlığında anlattıklarımla aynı detayları taşıyor. Özgün ve akıcı içerik olmalı, kesinlikle copy/paste olmamalıdır. Bu doğrultuda hazırladığınız makalelerin, genelde taban fiyatı 100 kelime 1,5 TL olacak şekilde fiyatlandırmaları yapılmaktadır.
3) İsteğe Göre Makale Yazmak
Makale Yazarak Para Kazanma yollarından sonuncu başlığımız ise, isteğe göre makale hazırlayıp satmaktan geçiyor. Bu konuda üye olduğunuz freelancer sitelerinden veya forumlardan profilinizi seçerek sizden belirli bir başlık altında, belirli kelime üzerinden anlaşmalar yapılıyor.
Bu konuda kendinize sormanız gereken konu, iyi bir araştırmacı mısınız? olacaktır. Çünkü her çeşit firma olduğu gibi, her çeşit içerik üretmeniz de istenilebilir. Bu durumda iyi bir araştırma yapıp, özgün cümlelerinizle hiçbir kopya içerik olmadan makaleler yazmalısınız.

Makale Yazarak Ne Kadar Kazanılır?
Aslına bakacak olursak, “Makale yazarak kaç para kazanılır?” sorusunun cevabı sizin belirlediğiniz rakamlarda yatıyor. Editör olarak işe girdiyseniz ona göre farklı bir ücret, freelancer olarak günlük işler yapıyorsanız farklı ücretleri olacaktır.
Örneğin ; 100 kelimesi 1,5 TL olarak anlaşma sağladınız ve makalelerinizi bu fiyatlandırma üzerinden satıyorsunuz. SEO uyumlu makale olması açısından minimum 300-400 kelime yazılmasını tavsiye ediyorum. Ayrıyetten Seo uyumlu h1,h2 başlıklar, fotoğraflar, anahtar kelimeler geçirerek taban fiyatınız olan 1.5 TL’yi daha da arttırabilirsiniz.
Basit bir matematik yapacak olursak, günde 400 kelime üzerinden 3 makale yazsanız,
- 100 kelime = 1,5 TL
- 4 x 1,5 TL = 6 TL (400 kelimelik)
- 6 TL x 3 makale = 18 TL günlük
- 30 gün x 18 TL = 540 TL aylık
Günde birkaç saatinizi ayırarak, minimum fiyatlardan hesaplama yapılarak aylık 540 TL gibi bir gelir elde edebilirsiniz.
Makale Yazarak Para Kazanma Siteleri

Makaleleri yazarak para kazanmanız için belli platformlar mevcut, bu siteler üzerinden satış konularınızı açarak, makalelerinizi satacağınız müşterilerinizi bulabilirsiniz.
- 1) R10.Net
R10.Net davetiyeli üyelik sistemi ile çalışmaktadır, Üyelik hakkında bilgi için aşağıdaki konumu inceleyebilirsiniz.
- 2) WmAraci.Com
R10.Net ile birlikte Türkiye’nin en büyük ve en çok kullanıcısı olan aktif webmaster siteleridir. Bu forumlarda bulunan Makale Satışı bölümleri üzerinden satışlarınızı yapabilirsiniz.
- 3) iyiMakale.Com

Bu siteyi yeni keşfettim ve oldukça iyi çalışan bir sisteme sahip. Öncelikle yüklediğiniz makaleleriniz, copy/paste testlerinden geçiriliyor, eğer özgün ve uygun içeriğe sahip ise, moderatörler tarafından onaylanıp, satışa sunuluyor.
- 4) BiOnluk..Com
- 5) FreeLancer.Com
Bu iki site de freelancer siteleri olarak geçiyor. Biri yerli firma olan BiOnluk diğeri ise uluslararası olarak çalışan Freelancer.com, iki site üzerinden de yeteneklerinizi yazıp makale konularınızı açabilirsiniz.
Not : Örnek olması bakımından, bu makale 608 kelimeden oluşmaktadır.
Son Sözler
Bu makalede anlattıklarımı uygulayarak ek gelir kazancı elde edebilir, veya full zamanlı yoğunlaşarak tüm gelirinizi bu iş üzerinden bir İnternetten Para Kazanma yöntemi olarak gelir elde edebilirsiniz.